NARR odobrila 11 miliona dinara za podršku preduzetnika

Bez autora
Aug 19 2010

Nacionalna agencija za regionalni razvoj je odobrila 11 miliona dinara za podršku 36 udruženja preduzetnika. Kroz „Program podrške udruženjima preduzetnika“, ova agencija finansira realizaciju projekta čiji je cilj unapređenje rada i jačanje kapaciteta udruženja.Najviše sredstava odobreno je za usavršavanje menadžmenta i zaposlenih u članicama udruženja (47 posto) i promocije aktivnosti (35 posto). Odobrena su sredstva i za izradu projekata za podsticanje preduzetništva (13 posto), kao i za učešće na sajmovima i izložbama (5 posto)...

Nacionalna agencija za regionalni razvoj odobrila 11 miliona dinara za podršku 36 udruženja preduzetnikaNacionalna agencija za regionalni razvoj je odobrila 11 miliona dinara za podršku 36 udruženja preduzetnika.

Kroz „Program podrške udruženjima preduzetnika“, ova agencija finansira realizaciju projekta čiji je cilj unapređenje rada i jačanje kapaciteta udruženja.

Najviše sredstava odobreno je za usavršavanje menadžmenta i zaposlenih u članicama udruženja (47 posto) i promocije aktivnosti (35 posto). Odobrena su sredstva i za izradu projekata za podsticanje preduzetništva (13 posto), kao i za učešće na sajmovima i izložbama (5 posto).

Najveće interesovanje za učešće u ovom programu pokazala su udruženja iz Nišavskog okruga, Moravskog okruga i grada Beograda.

Udruženjima su sredstva odobravana u rasponu od 100 do 500.000 dinara. Udruženja su mogla da konkurišu za više projekata.

Nacionalna agencija za regionalni razvoj želi da realizacijom projekata doprinese afirmaciji udruživanja i povezivanja preduzetnika, podizanju nivoa preduzetničke kulture i jačanju partnerskog odnosa između privatnog i javnog sektora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik